Smaka. Njut.

Negroni

Negroni är en klassisk drink med anor från tidigt 1900-tal. Drinken passar med sin något beska smak, perfekt som apertif. Det här receptet är det traditionella grundreceptet med lika delar av varje ingrediens vilket är bra att utgå från. Vi uppmuntrar gärna till att man testar sig fram till de proportioner som man själv tycker bäst om.

INGREDIENSER:

En näve is

2 cl Soldimma

2 cl Campari

2 cl Söt, röd Vermout

Dry Martini

Dry martini är en aperitif som görs på torr gin och det är därför viktigt att välja sin gin med omsorg för att Dry martinin skall bli perfekt. Hur mycket vermouth drinken ska innehålla är omdiskuterat men ytterst lite är ett bra riktmärke. Tänk på att drinken ska röras med mycket is. 

INGREDIENSER:

En näve is

5 cl Sjörök eller Soldimma

1 cl törr Vermout, vit

Mycket is

En grön oliv att garnera med

Mareld gin sour

INGREDIENSER:

5 cl Mareld

2 cl färskpressad citronjuice

2 cl blåbärlikör

1 äggvita

Is

Häll alla ingredienser (minus isen) i en shaker och torrskaka (utan is för att få till en krämighet). Skaka sen hårt med is ca 10 sekunder. Dubbelsila upp i någon snyggt glas och garnera som du vill.

mrs x

 

Häll Sjörök i ett highballglas, lägg i en fusion tepåse och låt dra. Lägg i resten av ingredienserna, fyll upp med is och toppa med valfri tonic. Dekorera med ett par kvistar timjan och rosmarin.

Ingredienser:

4 cl gin Sjörök
1 fusion rooibos tepåse
1 cl Campari
1 cl 50/50-sockerlag
1/2 citronskiva
Is
Tonic
Ett par kvistar timjan och rosmarin

appletini

Mixa med is, sila av – och njut!

INGREDIENSER:

4 cl Soldimma

Puré på grönt äpple

Citronsaft

Några droppar ingefärssirap

Lite äpplejuice

miss mary

En annorlunda drink gjord av Nösund Havshotell. Stryk honung vid sidan av glaset och “limma på” torkade blommor. Ställ åt sidan. Häll ingredienserna i en shaker tillsammans med 5-6 isbitar och skaka å att allt blir kallt. Häll upp i dekorerat glas och strö på några blomblad eller rostade kokosflarn.

Ingredienser:

2 cl Cointreau

3 cl gin (soldimma)

5 cl Santa Maria kokosmjölk

2-3 droppar färsk limejuice

3 cl körsbärsockerlag

rabarbersol

 

Ta fram blendern och fyll den med ingredienserna. Sätt på locket och mixa till en len slush. Häll upp i ett stort kupat glas och garnera med citronzest och citronmeliss. Drinken funkar också fin med kapitel 03 Sjörök om du föredrar lite mer sting.

Ingredienser:

1 STOR skopa is

5 cl Soldimma (eller Sjörök)

4 cl Citronjuice

8 cl Rabarberjuice

8 cl Pink lemonade tonic

nani

Skaka alla ingredienser ordentligt i 30 sekunder och häll upp i ett snyggt glas.

 

Ingredienser:

1 skopa is

5 cl Sjörök

5 cl limejuice

2 cl Falernumjuice (Monin)

2 cl passionsfruktsjuice

2 cl Monin salted caramel

Mareld gt

 

En klassisk GT gjord på Smughas Mareld är inte bara en smakupplevelse utan också ett magisk ögonblick för den som får den serverad. Syran i tonicen färgar den klarblåa drycken vackert lila och det som händer påminner om sensommarens mareld i svart hav.

(NB: Lägg i citronen till sist.)

INGREDIENSER:

4 cl Mareld

Is

Valfri tonic

Gurka eller citron att garnera med

sir anton

 

Gnid kanten på glaset med limeskiva och doppa i citronmelissocker. Häll ingredienserna i en shaker och skaka hårt i minst 20 sekunder så att drycken blir fluffig. Häll sedan i ett par isbitar och skaka kallt. Häll upp i glas och riv lite limezest på toppen.

Ingredienser:

2 cl Soldimma
4 cl Disoronno
2 cl färskpressad lime
3 cl 50/50-sockerlag
3 msk kikärtspad

Beställ vår gin

OM I DAGSLÄGET FINNS SMUGHA BRÄNNERIS GIN PÅ SYSTEMBOLAGET I KUNGSHAMN, MUNKEDAL OCH LYSEKIL. ALLA 3 KAPITEL KAN ÄVEN BESTÄLLAS TILL VILKET SYSTEMBOLAG SOM HELST I SVERIGE FRÅN SYSTEMBOLAGET.SE

LÄNKAR TILL DE 3 KAPITLEN HITTAR DU HÄR:

KAPITEL 01 SOLDIMA

KAPITEL 02 MARELD

KAPITEL 03 SJÖRÖK

INOM KORT KAN DU BLUNDA, SMAKA OCH NJUTA.

 

Driver du restaurang kan du beställa Smugha här:

11 + 1 =